Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@00:17:23 GMT

رسانه‌های کاغذی، پشت دیوار مجازی

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۵۵۱۳۵

رسانه‌های کاغذی، پشت دیوار مجازی

رسانه‌های مکتوبی که برای اولین‌بار توسط افرادی همچون میرزا صالح‌شیرازی راه‌اندازی شدند تا به گسترش تمدن ایرانی- اسلامی کمک و روند توسعه ایران‌مان را شتابان کنند.
روزنامه‌نگاران شهیری همچون میرزا جهانگیرخان صوراسرافیل، فرصت‌ شیرازی، علی‌اصغر خان حکمت،  علی‌نقی بهروزی،و... در دیار دیرینه فرهنگ فارس، فراز و نشیب‌های زیادی را طی کردند تا درخشش فرهنگ اصیل ایرانی- اسلامی امکان‌پذیر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
ما اینک با پیشرفت خیره‌کننده تکنولوژی و تغییر در سبک و سیاق اطلاع‌یابی و اطلاع‌رسانی، رسانه‌های مکتوب در برابر رسانه‌های مجازی دچار مرگ تدریجی شده‌اند.
رسانه‌های مکتوبی که از پیشینه غنی برخوردار بودند و همراه و همگام با مدیران و مسئولان، توطئه‌ها را برملا و زمینه را برای آبادگری و دوری از دشمنان قسم‌خورده ایران فراهم می‌کردند. 
زمانی در استان فارس شمار نیروهای فعال یک رسانه از ۲۰۰ نفر نیز می‌گذشت و تعداد نسخه‌ها و تیراژ روزنامه‌ها روزبه روز افزایش می‌یافت تا با ارتزاق افکار عمومی بر دانش و اطلاعات اقشار مختلف جامعه افزوده و زمینه برای ارتقای سطح اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، پزشکی و غیره مساعد شود.
اما روز به روز این بخش عظیم در گردونه صنعت اطلاع‌رسانی و نشر و چاپ به بیماری بی‌توجهی مبتلا و رفته‌رفته نحیف و نحیف‌تر شد. 
شاید صدور مجوزهای بی‌رویه، ضعیف بودن حمایت‌های دولتی، توسعه فضای مجازی، فقر و بیکاری و هزاران هزار عامل دیگر، توجه و تمرکز برخی مردم و مسئولان را از این مقوله فرهنگی منحرف کرد.به نحوی که قوای این بخش بزرگ از رسانه‌های خبری نه تنها در استان فارس بلکه در تمام نقاط کشور به تحلیل رفت.

شاید برای همیشه وداع کنیم
وقتی به پای صحبت‌ها و درد دل‌های بسیاری از مدیران و صاحب امتیازهای رسانه‌ها به خصوص رسانه‌های مکتوب می‌نشینی، بارها و بارها این جملات را می‌شنوی: ابتدا ناگزیر شدیم تا به‌رغم میل باطنی برخی نیروهای خود را حذف کنیم تا توان پرداخت حقوق سایر فعالین رسانه متبوع خود را داشته باشیم و سپس از روزنامه به هفته‌نامه، از هفته‌نامه به دو هفته‌نامه، از دو هفته‌نامه یک دفعه چرخش به فصلنامه زده‌ایم و روزبه‌روز شرایط وخیم‌تری را تحمل می‌کنیم.
مریم برزگر، مدیر مسئول و صاحب‌امتیاز هفته‌نامه پارس بوان می‌گوید: اوضاع طوری شده که ناگزیریم تغییر انتشار دهیم و از هفته‌نامه به سلسله‌مراتب پایین‌تر، ماهنامه یا فصلنامه سقوط کنیم و این برای رکن چهارم دموکراسی هر کشور، یعنی فاجعه و دیری نمی‌پاید که مجبوریم در رسانه‌های خود را تعطیل و با نشریات خود برای همیشه وداع کنیم.
این فعال رسانه گفت: در حالی‌که در تمام کشورهای پیشرفته دنیا در کنار فن‌آوری‌های خود که همه ابعاد زندگی آن‌ها را پوشانده، روزنامه‌ها، هفته‌نامه‌ها و سایر نشریات مکتوب هنوز با انرژی و پر توان و بدون هر گونه ناملایمات و تلاطمی، فعالیت می‌کنند.

شوق و اشتیاق به خاموشی می‌گراید
علی اسدزاده، صاحب‌امتیاز و مدیر مسئول هفته‌نامه شهر سبز که در شهرستان کازرون فعالیت می‌کند، طی گفت‌وگویی از کار و کسب رسانه در شهرستان سخن به میان آورد و گفت: تنها دلیل سرپاماندن و بقای برخی رسانه‌های مکتوب؛شوق مسئولین و صاحب امتیازها به تداوم رسالت خبرنگاری است، اما دیر زمانی نمی‌پاید که عشق به خبرنگاری و اطلاع‌رسانی مکتوب نیز بمیرد، اگر فریادرسی به دادمان نرسد.

سراب امید برای فردایی بهتر 
مهری شریفی،مدیر مسئول و صاحب‌امتیاز هفته‌نامه پیام البرز که شرق استان تهران را پوشش می‌دهد، در تائید حرف همتایان خود، با تأسف می‌گوید: چه جانگذاز است در حالی‌که تقریباً نزدیک به یک قرن، هیچ نیرویی نتوانست روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های مکتوب را در میهن‌مان کم بنیه سازد یا مانع فعالیت آن‌ها شود، اکنون ما رسانه‌ای‌ها با بحران هویت و فعالیت مواجه شده‌اند.
اوگفت:رسانه‌های مکتوب پرطرفدار دیروز، امروز دو سه برگی شده‌اند،افت درجه یافتند و... این رسانه‌ها، در سراب امید فردایی بهتر همچنان افتان و خیزان به فعالیت می‌پردازند اما ادامه روند کنونی، مرگ تدریجی و نیستی ما رسانه‌ها را به‌همراه خواهد داشت.

سرنوشتی که فضای مجازی برای کاغذی ها رقم زد
شهاب میرباقری، رئیس گروه امور رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس  در این رابطه به خبرنگار ایرناگفت: اعتیاد به فضای مجازی توسط اغلب مردم موجب شد تا اخبار خود را از این طریق دنبال کنند و متعاقب آن، موجب افزایش بی‌شمار درخواست‌های صدور مجوز برای راه‌اندازی رسانه‌های برخط شد، چرا که از این کانال؛ مردم بهتر اخبار روزانه را رصد می‌کنند و نتیجه این تقاضاها، چنین سرنوشتی را برای رسانه‌های چاپی رقم زد.
وی اضافه کرد: بیشترین تقاضاهای راه‌اندازی رسانه‌های برخط در شهرستان‌های استان فارس به ثبت رسیده است که به سبب آن، نشریاتی همانند هفته‌نامه‌ها و غیره نیز ناگزیر شدند تا تغییر رویه داده و به انتشار برخط مطالب و اخبار روی آورند.
میرباقری ادامه داد: وقتی فردی قصد انتشار رسانه را دارد، این نکته را می‌پذیرد که در وهله اول باید تمکن مالی داشته باشد تا بتواند به‌صورتی همه‌جانبه، رسانه متبوع خود را حمایت کند و در وهله دوم؛ به عنوان یک بنگاه اقتصادی بایستی این ذهنیت را داشته باشد و این را بپذیرد که خودش، خودش را اداره کند و مادامی که مستقل نباشد، نمی‌تواند رسالت اصلی خود را به سرانجام رسانده و مجبور می‌شود این رسالت را در جایی رها کند.
وی ابراز کرد که برای حمایت از مطبوعات داخلی و خبرگزاری‌ها، پشتیبانی‌های مختلفی همچون قالب‌های یارانه‌ای طبقه‌بندی شده براساس نظم در انتشار و رعایت قوانین و دستورالعمل‌های مطبوعاتی، رفاه رسانه، جلوگیری از تضعیف حق رسانه‌ها و... از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارگان‌های مربوطه به‌عمل می‌آید.
رئیس گروه امور رسانه ای  اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس گفت:با این حال، ظرفیت و پتانسیل ویژه‌ای برای حمایت همه‌جانبه از رسانه‌های چاپی وجود ندارد. منتها تمام تلاش خود را بکار بستیم تا از طریق آگهی‌های ثبتی، مانع خاموشی مطبوعات چاپی که چراغ روشن سیستم اطلاع‌رسانی هستند، بشویم و باز تأکید می‌کنم که اگر رسانه‌های مکتوب، نظم در انتشار داشته باشند و فعالیت خود را با وقفه یا توقف همراه نکنند، به‌طور حتم از حمایت یارانه‌ای برخوردار خواهند شد.

برچسب‌ها اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس روزنامه نگار رسانه فضای مجازی فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس روزنامه نگار رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس روزنامه نگار رسانه فضای مجازی فارس فرهنگ و ارشاد اسلامی رسانه های مکتوب هفته نامه اطلاع رسانی فضای مجازی استان فارس رسانه ها نامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۵۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک دستگاه خودروی ون برای حمل و نقل نابینایان تجهیز می شود

به گزارش خبرنگار مهر، عمار ایزدیار عصر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در تالار شهیدان نژادفلاح کرج برگزار شد، با اشاره به برگزاری جلسه ای در خصوص مطالبات نابینایان و معلولان در دفتر شهردار کرج گفت: در این نشست مقرر شد یک دستگاه خودروی ون به منظور خدمت رسانی به این قشر تجهیز شود که تا پایان خرداد ماه این امر انجام می شود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر کرج مجهز شدن تمام اتوبوس ها به رمپ را مطالبه دیگر نابینایان و معلولان عنوان و مطرح کرد: ۱۵۳ دستگاه خودروی جدیدی که تعدادی از آنها وارد ناوگان حمل و نقل عمومی شهر شده و تعدادی دیگر نیز وارد خواهد شد و نیز اتوبوس های برقی مجهز به رمپ هستند.

وی عنوان کرد: مطالبه دیگر آنها این بود که سالن ورزشی پارک نابینایان واقع در حصارک بالا در اختیارشان قرار گیرد. در ابتدای تاسیس این پارک، سالن در اختیار نابینایان بود اما چون چندین سال از آن استفاده نشد و در یکی از مناطق محروم شهر قرار داشت در اختیار محله قرار گرفت اما اگر واقعاً بخواهند از آن استفاده کنند، سالن را در اختیارشان قرار خواهیم داد، مشروط بر اینکه چند سال بلااستفاده نماند.

مسعود محمدی، رییس شورای اسلامی شهر کرج نیز در ادامه با اشاره به اینکه انجمن نابینایان با هیات نابینایان متفاوت است، افزود: انجمن کار خیریه ای انجام می دهد و کمک حال نابینایان بوده و هیات پیگیر موضوعات ورزشی، توانبخشی و … است. روز گذشته در جلسه ای، رییس هیات نابینایان البرز پنج درخواست داشت که قول سه مورد را به آنها دادیم و دو مورد دیگر نیز باید با تصمیم اعضا و مصوبه شورا انجام شود.

آیین نامه اجرایی واگذاری آگهی و رپرتاژ به رسانه ها در حال بازنگری است

ایزدیار در بخش دیگری از سخنان خود توضیح داد: در سال گذشته بر اساس آیین نامه اجرایی واگذاری آگهی و رپرتاژ به رسانه ها مقرر شد تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۲ شورای شهر و شهرداری در قالب حمایت های مالی پرداختی به خبرنگاران داشته باشند اما این آیین نامه از کیفیت و کارکرد لازم برخوردار نبود که بتواند تسری یابد و عدالت توزیعی بین خبرنگاران داشته باشد.

وی مطرح کرد: این آیین نامه در حال بازنگری است و به محض اتمام این امر در شهرداری به شورای شهر ارسال و در کمیسیون فرهنگی به صورت مجدد بررسی می شود و در صورت تایید آن می توانیم بر اساس چارچوب تبیین شده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رتبه بندی رسانه ها از خبرنگاران حمایت مالی داشته باشیم. تلاش می شود این موضوع تا پایان خرداد ماه به تایید برسد.

مجتبی حاجی قاسمی، عضو شورای اسلامی شهر کرج نیز در این رابطه گفت: بودجه ای با پنج یا ۶ ردیف برای روابط عمومی تصویب و منجر به پرداختی های خبرنگاران می شود. اینکه روابط عمومی شهرداری بخشی از کار خود را به درستی انجام نمی دهد، به ما بر نمی گردد. این یک مطالبه است که کمیسیون فرهنگی شورای شهر می تواند از روابط عمومی شهرداری داشته باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه منکر صحنه های بدی که بر اثر بارندگی و آبگرفتگی در شهر ایجاد می شود نیستیم اما بحران ممکن است در همه جا رخ دهد، بیان کرد: شورای ششم در سال جاری بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان و در سال گذشته ۲۸۰ میلیارد تومان بودجه را به بحث کلکتورها اختصاص داد که اتفاقی بی نظیر بود و موجب کاهش آبگرفتگی ها و اتفاقات ناگوار شد.

کد خبر 6093537

دیگر خبرها

  • از جوابیه جواد هاشمی به ماجرای رپ خوانی تا حاشیه ای برای «نون.خ»
  • واکنش فعالان فضای مجازی به ادعای بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • بی بی سی و اعتراف به جعل سند
  • یک دستگاه خودروی ون برای حمل و نقل نابینایان تجهیز می شود
  • راه‌اندازی شورای فضای مجازی در استان بوشهر
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • منشور رسانه‌ای طی آینده‌ای نزدیک در اردبیل رونمایی می‌شود
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد